Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Četvrtak, 20 Listopad 2016 10:13.

Europska komisija je 2007. godine proglasila Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima kojI se obilježava 18. listopada.
Hrvatski Crveni križ je u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje poslao na njihove podružnice letke za nezaposlene s mjerama opreza prilikom traženja posla. Letci će biti dijeljeni nezaposlenim osobama koje dolaze na savjetovanje te će se nalaziti na njihovim šalterima.
Europski dan trgovanja ljudima obilježava se različitim aktivnostima koje imaju za cilj educiranje mladih te podizanja svijesti šire javnosti o ovoj problematici koje na najgrublji način krši temeljna ljudska prava i koje se s punim pravom naziva modernim oblikom ropstva 21. stoljeća.
U Srednjoj školi Pregrada održana je 18.10., prezentacija na temu prevencija trgovanja ljudima, a održale su je Valentina Klasiček, mag. soc. rada iz Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, te iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske policijska službenica za prevenciju Andreja Jurić za 27 učenika, predstavnika svih razreda Srednje škole Pregrada. Učenike se nastojalo upozoriti s ovim velikim problemom, s naznakama gdje mladima vreba opasnost; ekskurzije, prva zaposlenja, izlasci, studij, načinima na koje mogu biti uvučeni u trgovinu ljudima, upoznati ih sa skrivenim načinima manipulacije, a posebice postupcima kojima mogu izbjeći da postanu žrtve trgovanja ljudima, kao i institucijama, organizacijama i udrugama koje pružaju ili mogu pružiti pomoć u slučajevima trgovanja ljudima. Mladi su dobili napomene kako se ponašati kad prihvaćaju posao, kada putuju, što obaviti prije kretanja na put, kako se ponašati u stranoj državi, gdje mogu potražiti pomoć i savjet. Učenici prisutni na edukaciji novostečena znanja koristiti će u daljnjim edukacijama svojih vršnjaka.

TRGOVANJE1

TRGOVANJE2
Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Petak, 14 Listopad 2016 12:40.

Od četvrtka 13.listopada 2016. pa do 31.listopada 2016. godine u Gradskom društvu Crvenog križa Pregrada u tijeku je akcija "Solidarnost na djelu", koja je predviđena odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2016. godini. U tom vremenu molimo naše sugrađane da se, kao i svake godine, uključe u akciju prema svojim mogućnostima i željama. Prikupljaju se novčana sredstva te prehrambene namirnice. Učenici Osnovnih škola Desinić, Hum na Suti i Pregrada, te Srednje škole Pregrada preuzeli su bonove u apoenu od 5 kuna, sa kojima će učenici pokucati na vrata naših sugrađana i uručiti im kao zahvalu za dobrovoljni novčani prilog. Darivatelji prehrambenih namirnica iste će moći predati u Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u vremenu od 8-15 sati. Sukladno odluci Hrvatskog Crvenog križa 20% od prikupljenih sredstava uplatit će se na žiro-račune škola, koje će se uključiti u akciju, a 10% sredstava uplatit će se u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. 70% prikupljenih sredstava utrošit će se na kupnju namirnica i higijenskih potrepština za socijalno ugrožene građane sa područja općine Desinić, Hum na Sutli i grada Pregrade. Zahvaljujemo građanima i aktivistima koji će dati svoj doprinos da se akcija uspješno provede.

Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Srijeda, 12 Listopad 2016 19:13.

v. Po prvi puta krv su darovali Ivan Filipčić, Anđelko Krklec i Filip Mohorko. U poduzeću Omco Croatia Hum na Sutli akciji je pristupilo 45 darivatelja, od čega je 5 darivatelja odbijeno. Dana 11. listopada 2016. godine akcija se provodila u poduzeću Vetropack - Straža Hum na Sutli. Provedenoj akciji pristupilo je ukupno 59 darivatelja, od čega su 3 darivatelja odbijena. Od srca čestitamo darivateljima koji su krv darovali po prvi puta te zahvaljujemo svima koji su darivanjem dijela sebe pomogli u spašavanju ljudskih života.
ddk1   ddk2
Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Petak, 07 Listopad 2016 06:33.

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pregrada i Gradske knjižnice Pregrada u srijedu, 5. listopada 2016. godine održano je predavanje u Gradskoj knjižnici Pregrada na temu "Dijabetes i liječenje". Predavanje i prezentaciju pripremio je doktor, internist-dijabetolog Srećko Tušek. Na predavanju su prisustvovali članovi Kluba Crvenog križa Pregrada, i to Klub dijabetičara kao i svi ostali zainteresirani građani. Cilj predavanja bila je kontinuirana edukacija oboljelih od šećerne bolesti, radi sprečavanja kasnijih komplikacija, kao i rano otkrivanje šećerne bolesti te upoznavanje sa svim čimbenicima koji utječu na poboljšanje uvjeta u kvaliteti života oboljelih od šećerne bolesti. Neposredno prije i nakon predavanja djelatnice Crvenog križa Pregrada medicinske struke mjerile su razinu šećera u krvi, kao i krvni tlak. Crveni križ Pregrada se od srca zahvaljuje doktoru, internisti-dijabetologu Sreću Tušeku, kao i ostalima koji su istome prisustvovali, sa željom da se i dalje odazivaju na predavanja koje će se ubuduće organizirati te prezentirati.


PREDAVANJE PREDAVANJE1

Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Ponedjeljak, 03 Listopad 2016 12:28.

U srijedu, 5.listopada 2016. godine Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada i Gradska knjižnica Pregrada organiziraju edukativno predavanje na temu "Dijabetes i liječenje" s početkom u 19 sati, u Gradskoj knjižnici Pregrada. Predavanje i prezentaciju će održati doktor, internist-dijabetolog Srećko Tušek iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Cilj predavanja je kontinuirana edukacija oboljelih od šećerne bolesti, radi sprečavanja kasnijih komplikacija, kao i rano otkrivanje šećerne bolesti te upoznavanje sa svim čimbenicima koji utječu na poboljšanje uvjeta u kvaliteti života osoba oboljelih od šećerne bolesti. Pozivaju se svi članovi Kluba dijabetičara pri Gradskom društvu Crvenog križa Pregrada, kao i svi zainteresirani građani da se odazovu predavanju. Neposredno prije i nakon predavanja vršit će se besplatno mjerenje razine šećera u krvi, kao i krvnog tlaka.


plakat

Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Ponedjeljak, 03 Listopad 2016 11:25.

Uoči obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada održalo je akcije mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi,na području grada Pregrade, te općina Desinić i Hum na Sutli. Cilj akcije je preventivno djelovanje na očuvanju zdravlja osoba starije životne dobi i prevenciji nastanka kroničnih bolesti. Djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Pregrada medicinske struke koje su provodile mjerenje i konzultacije, vršile su i dijeljenje edukativnih letaka. Na svakoj akciji bilo je između šezdesetak i sto građana, koji su bili zainteresirani za provjeru krvnog tlaka i šećera u krvi.

mjerenje11      mjerenje22

Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Srijeda, 28 Rujan 2016 19:54.

Dana 26.rujna 2016. je u Osnovnoj školi Pregrada održana ovogodišnja preventivna akcija "Program prometne kulture za najmlađe". Program edukacije održava se u organizaciji Jumicar Hrvatska s partnerima Krapinsko-zagorskom županijom, Odborom za sigurnost u prometu Krapinsko-zagorske županije, Društvom Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, Ministarstvom unutarnjih poslova i nekoliko zagorskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Jumicar tim, sa partnerima Gradskim društvom Crvenog križa Pregrada, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Pregrada i policijskim službenicima Policijske postaje Pregrada, djeci osnovnih škola iz Pregrade, Đurmanca i Petrovskog pokazali su kako postupiti u slučaju krizne situacije.

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada sa zaposlenim i nekoliko volontera, educirali su učenike drugih razreda kako pružiti prvu pomoć kod lakših ozljeda, te su učenici sudjelovali u praktičnom djelu, tako da su sanirali lakše ozljede međusobno.


jumicar1 jumicar2
Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Srijeda, 21 Rujan 2016 15:31.

U tjednu borbe protiv TUBERKULOZE Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada je na više lokacija dijelilo prigodne letke, te ovim putem želi 

upozoriti sve građane, oboljele osobe i članove njihovih obitelji na važnost sprečavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze.

TBC1        

TBC2

.

Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Ponedjeljak, 05 Rujan 2016 19:05.

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb organiziralo je redovnu akciju darivanja krvi ove godine. Dana 01.09. 2016. godine akcija se provodila u poduzeću Kostel Promet Pregrada. Akciji koja je provedena pristupilo je ukupno 82 darivatelja, od čega je odbijeno 18 darivatelja koji zbog zdrastvenih razloga nisu bili u mogućnosti darovati krv. Od srca čestitamo i zahvaljujemo svima koji su darivanjem dijela sebe pomogli u spašavanju ljudskih života!

image-0-02-01-0d583c18965f4b8d6fce4fb1c3f7aa0661d737adcb4d0be81ada49ac9157be9a-V 

Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Četvrtak, 25 Kolovoz 2016 20:14.

U periodu od 7.kolovoza do 14.kolovoza Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada organiziralo je ljetovanje u Centru za odmor i rekreaciju Selce- u vlasništvu Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić, za osnovnoškolce- djecu iz obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa (djeca jednog roditelja ili više djece u obitelji). Troškove ljetovanja za 2 učenika plaćeni su iz sredstava Gradskog društva Crvenog križa Pregrada, za 2 učenika iz sredstava Grada Pregrade, a za 7 učenika troškove je podmirilo Društvo Naša djeca Pregrada uz pomoć donatora. Gradsko društvo Crevnog križa Pregrada za nadzor nad učenicima osiguralo je voditeljicu- pedagoškog smjera, kao i učiteljicu plivanja. Tijekom boravka u Centru za odmor i rekreaciju, vodilo se računa o tome da se učenicima omogući što kvalitetniji odmor, uz mnogo različitih sadržaja i aktivnosti, kako bi im ljetovanje ostalo u što ljepšem sjećanju. Ovime smo svi zajedno potvrdili humanosti i solidarnost, te dali svoj doprinos i poticaj stvaranju društva jednakih mogućnosti i razvoju mladih. Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada zahvaljuje svim sudionicima na uloženom vremenu, sredstvima i trudu!

   selce2       selce1
Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Srijeda, 24 Kolovoz 2016 20:17.


Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada je u periodu od 7.-14.kolovoza organiziralo ljetovanje za članove Hrvatskog Crvenog križa s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada- grada Pregrade te općine Desinić i Hum na Sutli u Centru za odmor i rekreaciju Selce. Na ljetovanju je bilo ukupno oko 60 članova Hrvatskog Crvenog križa koji su izrazili veliko zadovoljstvo organizacijom smještaja i prehrane u Centru, te ljubaznošću zaposlenih kao i volontera Crvenog križa na ljetovanju. Od srca se zahvaljuje Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada i upućuje zahvalu Gradskom društvu Crvenog križa Zaprešić što u svom odmaralištu iz godine u godinu omogućava ljetovanje naših članova.

Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Utorak, 23 Kolovoz 2016 19:28.

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi, 01.09.2016 (četvrtak) u poduzeću KOSTEL PROMET PREGRADA od 12-16 sati.
Molimo i pozivamo sve dobrovoljne darivatelje da se odazovu gore navedenoj akciji darivanja.

Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Subota, 23 Srpanj 2016 15:50.


Dana 20.07.2016. (srijeda) Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, u suradnji sa Gradom Pregrada uspješno je provelo akciju čišćenja šetnice "Leonardove stube".

Akcija čišćenja smeća i korova, te košnja trave započela je u 18 sati u podnožju šetnice.

Sudionici akcije ponjeli su zaštitne rukavice, te alat kojim su pridonjeli akciji čišćenja šetnice. Vodu i sokove za okrepu pripremilo je Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, a gradonačelnik nas je iznenadio na kraju akcije.

Zahvaljujemo svim volonterima Crvenog križa Pregrada koji su se odazvali akciji, a posebna zahvala gradonačelniku koji je podržao akciju i osobno se pridružio.

 


alt

Ispis

Napisao/la Štefica Pasarić on Ponedjeljak, 18 Srpanj 2016 19:08.


Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, u dogovoru sa Gradom Pregrada, organizira akciju čišćenja smeća i korova te košnja trave kroz šetnicu "Leonardove stube".
Akcija započinje dana 20.07.2016 (srijeda) u 18 sati od podnožja šetnice.
Molimo članove Crvenog križa, volontere i ostale građane da se odazovu akciji, te pomognu pri čišćenju i uređenju, kako bi nama svima bilo ljepše i sigurnije kretati se stubama. Isto tako molimo da svaki sudionik akcije ponese zaštitne rukavice, te alat kojim želi pomagati. Za one slabije to može biti obična metla ili metla za lišće, a za one jače strugalica ili mala kosa. Dobro bi došla i koja "flakserica", jasno sa dobrovoljcem, koji će je koristiti za košenje trave uz stube i na odmorištima. Vodu i sokove za okrepu pripremit će Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, a možda nas i gradonačelnik iznenadi. Veselimo se vašem dolasku i pomoći, te vremenu provedenom uz radno druženje.

Pogodnosti.....

knjizicaPogodnosti

Copyright © 2021 Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.